Fjell har stått sentralt i mitt liv. Jeg kunne dokumentert gjennom hundrevis av bilder, men mye er fra før den digitale perioden.

Breene og fjellklatringen på 70 og 80-tallet kommer ikke med - de er på film, men på 90-tallet ble jeg bitt av randonnée-basillen - skibestigning av fjelltopper. Jeg har vært på ganske mange 4000-meters topper i Alpene. Det meste er udokumentert, men her er to prosjekter.

Gran Paradiso er et massiv i de i de italienske alpene der jeg hadde en strålende tur over noen dager i 1999 sammen med kolleger fra Gemini Consulting med opplegg og ledelse av min faste guide fra Chamonix, Didier Bonnet. Som noen av bildene viser var det dildels dårlig vær, men fint var det.

Berner Oberland i Sveits er et av de flotteste områdene for skibestigninger, kanskje mest kjent for fjellet Eiger. Her arrangerte jeg en tur i 2004 sammen med noen venner, og igjen var det Didier som sto for opplegget. Frisk start med helikopter opp til 3900 m og 1000 m nedkjøring til der vi overnattet, likevel ingen tur for late menn. Dette ble min siste store Alpetur.

Senere har det blitt fotturer i
Pyreneene med min Lisbet. Flotte turer i flotte fjell. De fleste med utgangspunkt i den lille spanske byen Benasque der vi har vårt faste hyggelige hotell. Bildene her er tatt over flere år.