Fremfor å fly rundt å ta tilfeldige bilder kan det være mer inspirerende å tenke i prosjekter. Jeg gjør dette for lite, men jeg har i allefall noen, her er mine tre siste:


Dører - Å fotografere dører. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg synes at det er noe fascinerende ved dører som motiver eller i sin alminnelighet. Derfor tar jeg ofte bilder av dører. I samlingen har jeg dører fra mange land, mest gamle. Men når jeg nå har satt sammen utvalget angrer jeg på at jeg ikke tidligere ble bevisst dette prosjektet. Tenk alle de interessante jeg kunne ha tatt bilde av

Når skogen tar over- Å fotografere gamle hustufter i Lunden Krins. Lunden er ei lita grend i Vrådal der jeg kommer fra. Mitt feriested, småbruket Haukenes ligger her. Lunden ligger avsides til på sydsida (den gale sida) av Vråvatn. Her er noe få gårder og småbruk, Opprinnelig var det også mange husmannsplasser. De fleste av disse er ikke bare nedlagt, men stort sett falt ned slik at man ofte ikke finner tuftene en gang. I samarbeid med en lokal venn er jeg i gang med et registreringsprosjekt. Bildene her er fra dette prosjektet. Det viser hvor forgjengelige ting er. Kanskje er ikke hvert bildene så interessant, men som serie som dokumentasjon blir det noe annet. Ikke minst når man tenker over at hvert av disse bildene representerer en boplass med en fattig familie som antakelig slet med å eksistere.

Dikemark - det er noe fascinerende over gamle forlatte bygninger. Her er en samling bilder fra Dikemark mentalsykehus.

Vox Humana - Min venn og tidligere kollega Dag Jansson er dirigent for et fantastisk kor - Vox humana. Jeg er så heldig å ha blitt bedt om å fotografere koret ved flere anledninger. Det har blitt et av mine fotoprosjekter. Her ner et utvalg fra julekonsert i Gamle Aker kirke.

Hellige steder - Jeg er ikke religiøs, men jeg har besøkt en del steder av ulik religiøs karakter som har gjort sterkt inntrykk. Her er samlet bilder fra en del slike - ulike land og ulike religioner. Noen av bildene er tatt med enkelt utstyr og kan være av ymse teknisk kvalitet - men inntrykket sitter!

Landsbyen som døde - Chateauneuf de Moustier en en landsby i ruiner som ligger oppe i fjellet i Provence. Landsbyen er ubebodd fra 1930. Den har en gammel historie helt tilbke til 1100-tallet og hadde på det meste mange innbyggere. Nedgangen gikk over lang tid og det endelige "dødsstøtet" kom med at de siste mannlige innbyggere falt i første verdenskrig. Nå er det bare runiner - og et sted til ettertanke.