Reiser er spennende - og kan gi gode fotomuligheter. På den annen side; man reiser ikke for å fotografere - i alle fall som ikke-profesjonell. Jakt etter motiver må ikke komme i vegen for opplevelser. Ja, fotografering kan blokkere for opplevelser.

Jeg har bildet fra mange steder - her er et utvalg atvting som har gjort inntrykk. Men vær klar over at bildene er i liten grad etterbehandlet og tatt med lite kamera - den tekniske kvaliteten kunne vært bedre. Minnene er det viktigste.


Iran har et forferdelig prestestyre, men har også fantastiske kulturminner og hyggelige og vennlige mennesker. Bildene her er fra en rundtur, Theran, Shiraz, Esfahan, Yazd. Jeg brukte mitt første digitale kamera, så den tekniske kvaliteten er nokså laber, men minnene er veldig gode.

Syria preges av en grusom borgerkrig, som man ikke ser noen ende på. Jeg er veldig glad for å ha besøkt landet før det var for sent. Jeg undres ofte på hva som har blitt av de fine menneskene jeg møtte. Damaskus er verdens eldste fungerende hovedstad med en helt spesiell gamleby. Her kan man virkelig oppleve historie. Det samme gjelder de romerske ruinene i Palmyra, korsfarerborgen Krak og klosteret i Sednaya.

New Mexico er noe helt annet. Jeg har vært her to ganger og er fascinert - ikke bare over landskapet, men også indianerkulturen med dens tragiske historie, men også rike kunstneriske uttrykk. Jeg forstår godt at kunstneren Georgia O´Keeffe valgte å bosette seg her. Hennes museum i Santa Fe er meget vel verdt et besøk.

Plateau de Valensole er en høyslette som ligger i Provence, et par timers kjøring fra Nice. Her dyrkes lavendel i meget stor stil; det gir en spektakulær effekt i blomstringstiden i juni. Vel verdt et besøk.

Albania hadde jeg lenge ønsket å besøke før jeg tok sjansen høsten 2013. Jeg hadde 5 interessante dager i det forhenværende "Sosialismens fyrtårn". Et fattig, ven vennlig land som sliter med å komme seg etter mange års vanstyre. Bildene er fra Tirana, Elbasan og Berat.